Turun Sanomat – Viikon yritys PadelPark ❤️
”Väriltään kenttä on fuksianpunainen ja muu rakenne valkoista. Visuaalisuudella haluan korostaa raikkautta ja iloisuutta sekä sitä, että yrityksen taustalla on naisenergiaa, Sucksdorff hymyilee.”

– Kiinnostuin lajista Espanjan matkoillani, ja aloin pelata Suomessakin. Elämässäni on aina ollut mukana liikunta ja matkustaminen sekä työni kautta myyminen. Vuoden alussa perustin PadelTravels Oy:n, ja aloin järjestää urheilumatkoja asiakkaiden toiveita kuunnellen, yrittäjä Tiia Sucksdorffkertoo.

Sucksdorff mietti, että mukavampaa olisi tarjota omia Padel-kenttiä kotimaassakin lajin harrastajille sekä ulkomaisille turisteille. Samaan aikaan syntyi myös PadelPark Oy, turkulainen padel-kenttiä rakennuttava ja hallinnoiva yritys.

– Olin onnekas, että sain neuvoteltua Turun kaupungilta kenttätilaa Kupittaanpuistosta. Perustin sinne kaksi Turun ensimmäistä Padel-kenttää. Kolmas kenttä aukesi Kakskertaan Harjattulaan.

Lisäksi Turussa avataan lokakuussa kaksi sisäkenttää. Toistaiseksi Sucksdorff ei voi paljastaa uusien kenttien sijaintia.

– Pidän kuitenkin kiirettä, että saan syyskauteen avattua sisäkentät. Padel-peli on yksi maailman nopeimmin suosiotaan kasvattava laji. Haluan olla tässä kasvussa mukana, ja tarjota sekä ulko- että sisäpelimahdollisuuksia.

Sucksdorffin mukaan etsinnässä oleville hallitiloille on vaatimuksia. Tilan pitää esimerkiksi olla vähintään kahdeksan metriä korkea.

– En halua tinkiä vaatimuksista. Peliä pitää pystyä pelaamaan kunnolla.

Padel on Meksikossa kehitetty mailapeli, jota pelataan nelinpelinä tenniskenttää pienemmällä kentällä. Peli vaatii pikemminkin taktiikkaa ja peliälyä kuin voimaa.

– Esimerkiksi lyhytvartista mailaa on helpompi hallita kuin tennismailaa. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Ja koska kenttä on pieni, aloittelijakin pääsee heti peliin mukaan. Laji ei vaadi aikaisempaa kokemusta mailapeleistä. Myös eritasoiset pelaajat voivat pelata keskenään, Sucksdorff kuvailee.

Sucksdorffin suunnitelmissa on kasvattaa yritystään koko Suomeen ketjukonseptina. Turun lisäksi alustavia suunnitelmia on jo neljälle muulle paikkakunnalle.

– Keskitymme kaupunkeihin ja matkailukeskuksiin, joista kartoitamme jatkuvasti sopivia ulkotontteja kentille ja halleja sisäpelejä varten. Ketju voisi toimia franchising-periaatteella niissä kohteissa, joihin emme itse investoi.

– Visuaalisuudeltaan ja palveluiltaan haluan kentät samankaltaisiksi. Väriltään kenttä on fuksianpunainen ja muu rakenne valkoista. Visuaalisuudella haluan korostaa raikkautta ja iloisuutta sekä sitä, että yrityksen taustalla on naisenergiaa, Sucksdorff hymyilee.

Yritys haluaa tarjota ihmisille matalan kynnyksen mahdollisuuden liikkua, kuntoilla sekä viettää samalla yhdessä aikaa.

–  Nelinpelinä padel on sosiaalinen laji. Meillä on myös oma Whatsapp-ryhmä, josta löytää peliseuraa. Jatkossa käyttöön on tulossa oma appsi yhdistämään pelaajia.

Turun Sanomat alkuperäinen artikkeli luettavissa täällä.