Jarkko Nieminen: Padelin pelaaminen on sosiaalista ja sopii koko perheen liikuntaharrastukseksi

Turkuun rakennetaan kesäksi 2018 kolme uutta padel-ulkopelikenttää. Yksi kentistä nousee Harjattulan Golf & Country Clubin yhteyteen ja kaksi Kupittaanpuistoon. Lisäksi Turussa avataan lokakuussa kaksi uutta sisäkenttää.

Padelkentät rakennuttaa ja omistaa turkulainen PadelPark Oy. PadelParkin kentillä mailapelistä nauttimassa voi nähdä myös maskulaissyntyisen tennistähden, Jarkko Niemisen. Niemisen voi bongata pelaamassa PadelPark Oyn kenttien avajaisissa tai, jos oikein onni osuu kohdalle, saada padel-viikoilla pelikaverikseen.

Urheilutilakonseptilla koko maahan

PadelPark Oy:n suunnitelma on laajentua koko Suomeen ketjukonseptina, jonka tilat ovat kaikilla paikkakunnilla tunnistettavia ja palvelutasoltaan yhteneväisiä.

-Aiomme esimerkiksi seuraavien lähivuosien aikana rakennuttaa useita kenttiä vuosittain. Fokuksemme on kaupungeissa ja vireissä matkailukeskuksissa. Kartoitamme jatkuvasti sopivia ulkotontteja ja sisäpelihalleja, toimitusjohtaja Tiia Sucksdorff kertoo.

-Haluamme tuoda ihmisten ulottuville lisää mahdollisuuksia liikkua, kuntoilla ja pitää hauskaa yhdessä, ja padel on juuri siihen sopiva matalan kynnyksen ratkaisu.

Padel yhdistää tenniksen ja squashin

Padel on Meksikossa kehitetty mailapeli, jota pelataan nelinpelinä puolikkaan tenniskentän kokoisella lasiseinäkentällä ulkona tai sisällä. Padel on enemmän taktiikkaa ja peliälyä kuin voimaa vaativa laji. Säännöt ovat yksinkertaiset, ja lyhytvartinen maila helposti hallittava. Aloittelijallakaan ei kulu peliaika pallojen keräämiseen kentän laidoilta. Laji ei vaadi aiempaa mailapelitaustaa ja sopii erinomaisesti myös lapsille sekä koululaisille.

Hyvinkin eritasoiset pelaajat voivat pelata mielekkäästi keskenään. -Se on osa padelin hienoutta, Jarkko Nieminen sanoo. -Samoin se, että padel on nelinpeli: sen pelaaminen on sosiaalista ja sopii esimerkiksi koko perheen liikuntaharrastukseksi.

Miten laji sopii tennisammattilaiselle? Niemisen mukaan hyvin. -Lyöntitekniikasta on totta kai hyötyä. Mutta lasiseinien hyödyntäminen ja pienempi kenttäkoko tuovat mukavasti uutta ajateltavaa ja haastetta.

Sucksdorff ja Nieminen eivät ole lajin parissa yksin. Padel on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji, jolla on tällä hetkellä 35 kansallista lajiliittoa ja yli 12 miljoonaa pelaajaa lähes 80 maassa.


Lisätietoja:

Tiia Sucksdorff, toimitusjohtaja, PadelPark Oy
tiia@padelpark.fi, 040 656 5313
www.padelpark.fi